Η εφαρμογή και η αφαίρεση των φακών επαφής είναι πιο εύκολη απ' ό,τι μπορεί να πιστεύετε. Μπορεί να χρειάζεται να συνηθίσετε τη διαδικασία, αλλά σύντομα θα την κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτές οι οδηγίες προορίζονται ως συμπληρωματικές σε αυτά που σας έχει δείξει ο εφαρμοστής σας. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του εφαρμοστή σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο ως έναν γρήγορο οδηγό εκμάθησης για την εφαρμογή των φακών επαφής σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Πριν ξεκινήσετε

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι (κατά προτίμηση αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι χωρίς άρωμα) και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας με μια πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Είναι καλή ιδέα να βάζετε πάντα τους φακούς επαφής σας με την ίδια σειρά, π.χ. ξεκινώντας από το δεξί μάτι. Έτσι, δεν θα μπερδέψετε τους φακούς σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο φακός δεν είναι ανάποδα

Για να το κάνετε αυτό, απλά τοποθετήστε τον φακό στην άκρη του δαχτύλου σας και κρατήστε τον στο φως. Εάν τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω, είναι ανάποδα. Εάν μοιάζει σαν ένα κύπελλο με ομαλά άκρα, είναι έτοιμος για χρήση. Οι περισσότεροι φακοί επαφής ACUVUE® έχουν επίσης μια ένδειξη 123, έτσι μπορείτε να καταλάβετε εύκολα εάν είναι ανάποδα. Εάν οι αριθμοί είναι με τη σωστή σειρά είναι σωστή και η πλευρά του φακού.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ

Με το ελεύθερο χέρι σας, κρατήστε απαλά το πάνω βλέφαρο για να μην το ανοιγοκλείσετε. Με τον φακό στην άκρη του δαχτύλου σας, χρησιμοποιήστε τα άλλα δάχτυλα του χεριού που κάνει την εφαρμογή για να τραβήξετε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρό σας.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ

Κρατήστε το χέρι σας σταθερό και κοιτάξτε προς τα πάνω καθώς  εφαρμόζετε τον φακό στο μάτι σας. Στη συνέχεια απελευθερώστε αργά το βλέφαρό σας και κλείστε το μάτι σας στιγμιαία για να μπει ο φακός στη θέση του. Επαναλάβετε για το άλλο μάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην ξεπλένετε ποτέ τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών επαφής με νερό της βρύσης.

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή των φακών επαφής σας; Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σωστή αίσθηση των φακών σας, δείτε τις συχνές ερωτήσεις παρακάτω.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο ως έναν γρήγορο οδηγό εκμάθησης για την αφαίρεση των φακών επαφής σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΑ

Ξεκινήστε με το δεξί σας μάτι, για να μην μπερδέψετε τους φακούς επαφής σας. Κοιτάξτε προς τα πάνω και τραβήξτε προσεκτικά το κάτω βλέφαρό σας με το μεσαίο δάχτυλο.

ΦΕΡΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ

Μέχρι να αγγίξετε το κάτω άκρο του φακού. Στη συνέχεια, σύρετε τον φακό προς τα κάτω, προς το κάτω λευκό μέρος του ματιού σας.

ΠΙΕΣΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟΝ ΦΑΚΟ

Μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και αφαιρέστε τον. Επαναλάβετε για τον αριστερό φακό.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ

Πετάξτε τους φακούς επαφής  ημερήσιας χρήσης – ημερήσιας αντικατάστασης ή καθαρίστε και απολυμάνετε τους  φακούς επαφής ημερήσιας χρήσης – συχνής αντικατάστασης. Σημείωση Μην ξεπλένετε ποτέ τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών επαφής με νερό της βρύσης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην ξεπλένετε ποτέ τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών επαφής με νερό της βρύσης.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ ΣΑΣ

Ο χειρισμός των φακών επαφής θα σας γίνει σύντομα δεύτερη φύση, αλλά έχουμε προσθέσει μερικά χαρακτηριστικά για να τον κάνουμε ακόμα πιο εύκολο.

ΦΑΚΟΣ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑ

Οι φακοί ACUVUE® έχουν απαλό γαλάζιο χρώμα, ώστε να μπορείτε να τους εντοπίζετε εύκολα μέσα στη θήκη ή τη συσκευασία. Μην ανησυχείτε, το χρώμα δεν θα φαίνεται όταν φοράτε τους φακούς επαφής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ

Όταν τοποθετείτε τον φακό στο δάχτυλό σας, υπάρχουν τρόποι να καταλάβετε εάν είναι ανάποδα. Εάν το σχήμα του είναι σαν κύπελο με ίδια άκρα, είναι έτοιμος για χρήση. Εάν τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω, είναι ανάποδα.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Μάθετε πώς να καθαρίζετε και να φροντίζετε σωστά τους φακούς σας

Ξεκινήστε την εμπειρία σας με τους φακούς επαφής σωστά, με συμβουλές για νέους χρήστες