Είναι πιθανό να θεωρείτε ότι οι οφθαλμικές εξετάσεις δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση. Δεν είστε οι μόνοι, το 70% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν προγραμματίζουν μία οφθαλμική εξετάση¹.

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχετε να δείτε κατά τη διάρκεια της ζωής σας και εξίσου πολλά αυτά που μπορεί να κάνει ο επαγγελματίας στο χώρο της φροντίδας των ματιών σας για να σας βοηθήσει να θέσετε τα μάτια σας ως προτεραιότητα. #PrioritiseYourEyes.

Το

80%
των αναμνήσεών μας
καθορίζονται από αυτά
που βλέπουμε2

Πάνω από το

90%
των διαταραχών της όρασης μπορούν να
αποφευχθούν ή να θεραπευθούν,
αν εντοπιστούν έγκαιρα3

Το θέμα δεν αφορά μόνο στην όραση, απλά κοιτώντας τα μάτια σας, ο επαγγελματίας στο χώρο της φροντίδας των ματιών σας μπορεί να εντοπίσει σημάδια για περισσότερες από 270 παθήσεις⁴. Και, με το 90% των διαταραχών της όρασης να μπορούν να αποφευχθούν ή να θεραπευθούν αν εντοπιστούν έγκαιρα³, γιατί να διακινδυνέψετε να χάσετε όλες αυτές τις εμπειρίες που αξίζετε να δείτε καθαρά;

Όλα όσα βλέπουμε καθορίζουν το 80% των αναμνήσεών μας². Έτσι ένα ηλιοβασίλεμα, τα πρώτα βήματα ενός μωρού, η πρώτη μας δουλειά και το πρώτο εγγόνι, θα είναι πιο ξεκάθαρα αν τα μάτια σας είναι υγιή. Όλα αυτά ξεκινούν από μία απλή οφθαλμική εξέταση και την ετήσια επανάληψή της.

Είναι κάτι παραπάνω από το να υπάρχει απλώς κάποιο πρόβλημα ή να χρειάζεστε μία ιατρική συνταγή. Αφορά στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων μέσω τακτικών αξιολογήσεων και εξετάσεων πριν εμφανιστούν οποιαδήποτε συμπτώματα.

Βρείτε τον πλησιέστερο επαγγελματία στο χώρο της φροντίδας των ματιών και κλείστε την οφθαλμική σας εξέταση σήμερα

 

Σημαντικές πληροφορίες για τους χρήστες φακών επαφής: Οι φακοί επαφής ACUVUE® μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διόρθωσης όρασης. Ένας επαγγελματίας οφθαλμικής υγείας θα προσδιορίσει αν οι φακοί επαφής είναι κατάλληλη λύση για εσάς. Παρόλο που είναι σπάνιο, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα κατά τη χρήση φακών επαφής. Για την πρόληψη αυτών των προβλημάτων, ακολουθήστε το πρόγραμμα χρήσης και αντικατάστασης, καθώς και τις οδηγίες σωστής φροντίδας των φακών. Μην φοράτε φακούς επαφής αν έχετε οφθαλμική λοίμωξη, οποιαδήποτε οφθαλμική πάθηση ή συστημική νόσο, που μπορεί να επηρεάσουν τα μάτια, ή αν είστε αλλεργικοί σε οποιαδήποτε συστατικά. Εάν αντιμετωπίσετε δυσανεξία στα μάτια, υπερβολικό δάκρυσμα, αλλαγές στην όραση, ερυθρότητα ή άλλα προβλήματα στα μάτια, αφαιρέστε τον φακό και επικοινωνήστε αμέσως με τον επαγγελματία οφθαλμικής υγείας σας. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιήσεων και προφυλάξεων, διαβάστε τις Οδηγίες Χρήσης που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο ACUVUE® (www.acuvue.gr).

1. Παγκόσμια Έρευνα Υγείας των Ματιών της J&J Vision, 2021
2. 20 Facts About the Amazing Eye. The Discovery Eye Foundation; 2014.
3. The Lancet Global Health Commission on Global Eye Health: vision beyond 2020. https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(20)30488-5/fulltext
4. Systemic Conditions with Ocular and Visual Manifestations, American Optometric Association 2014.

ACUVUE® είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Johnson & Johnson Medical Greece Single Member S.A..© Johnson & Johnson Medical Greece Single Member S.A..