Καταρράκτης

Ο καταρράκτης είναι μια θόλωση του φακού του ματιού σας

Συμπτώματα

Ο καταρράκτης μπορεί να μην έχει συμπτώματα στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει αυξανόμενα θολή ή θαμπή όραση. Μπορεί επίσης να εντείνει το θάμπωμα, κάτι που θα σας δημιουργεί ιδιαίτερα μεγάλη ενόχληση όταν κοιτάτε έντονα φώτα.

Αιτίες

Οι περισσότεροι τύποι καταρράκτη σχετίζονται με την ηλικία, έτσι εμφανίζονται συχνότερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν την έκθεση στις επιβλαβείς ακτίνες UV του ηλίου, την κακή διατροφή, το κάπνισμα, το διαβήτη και το οικογενειακό ιστορικό της πάθησης.

Εάν έχετε καταρράκτη αλλά δεν εμφανίζετε συμπτώματα ή η επίδρασή του στην όρασή σας είναι ήπια, μπορεί να μη χρειάζεται θεραπεία. Εάν ο καταρράκτης σας αρχίσει να επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης του θολού φακού μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όρασής σας.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.