Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τους φακούς επαφής. Παρακάτω, αποκαθίσταται η αλήθεια σχετικά με μερικούς από τους πιο κοινούς!

Ένας φακός επαφής μπορεί να χαθεί πίσω από το μάτι σας

Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Υπάρχει μια μεμβράνη που καλύπτει το μάτι σας, η οποία συνδέει το εσωτερικό των βλεφάρων σας, εμποδίζοντας οτιδήποτε να μπει πίσω από το μάτι σας, συμπεριλαμβανομένου ενός φακού επαφής.

Οι φακοί επαφής μπορεί να γδάρουν το μάτι σας

Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα με τους φακούς επαφής, ωστόσο, είναι πολύ μικρή. Τα περισσότερα προβλήματα οφθαλμικής υγείας σχετίζονται με κακή εφαρμογή φακών ή μη τήρηση του  χρονοδιαγράμματος  χρήσης που συνιστάται από τον εφαρμοστή σας.

Εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη ενόχληση στο μάτι ή αλλαγές στην όρασή σας ενώ φοράτε τους φακούς επαφής σας, αφαιρέστε τους αμέσως και καλέστε τον  επαγγελματία υγείας των ματιών  σας.

Οι φακοί επαφής μπορεί να κολλήσουν στο μάτι σας

Οι φακοί επαφής δεν μπορούν να κολλήσουν στο μάτι σας εάν ακολουθείτε τις συμβουλές του  εφαρμοστή  σας σχετικά με την  εφαρμογή, τη φροντίδα και την αφαίρεσή τους. Να θυμάστε να αφαιρείτε τους φακούς σας πριν κοιμηθείτε και, εάν δίνουν μια αίσθηση ξηρότητας, δοκιμάστε μερικές σταγόνες ενυδάτωσης πριν τους αφαιρέσετε.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς..