Αλλεργίες ματιών

Η αλλεργία στα μάτια (αλλεργική επιπεφυκίτιδα) είναι μια φλεγμονή του ματιού που προκαλείται από την επαφή με αλλεργιογόνα, όπως η γύρη, η μούχλα, τα ακάρεα ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων.

Συμπτώματα

Ερυθρότητα, φαγούρα, πρήξιμο και δακρύρροια των ματιών, τα οποία μπορεί να συνοδεύονται από μια αίσθηση τσιμπήματος ή καψίματος. Τα μάτια σας μπορεί να έχουν μια τραχιά αίσθηση, σαν να έχει μπει άμμος κάτω από το βλέφαρό σας, και η όρασή σας μπορεί να θολώσει προσωρινά. Επιπλέον, μπορεί να εμφανίζετε καταρροή ή φαγούρα στη μύτη, φτέρνισμα, βήχα ή πονοκεφάλους.

Αιτίες

Η αλλεργία στα μάτια είναι αποτέλεσμα της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού κατά υλικού το οποίο συνήθως δεν είναι επιβλαβές, αλλά δεν το αναγνωρίζει. Αυτό είναι γνωστό και ως αντίδραση υπερευαισθησίας. Τα αλλεργιογόνα, τα υλικά στα οποία είναι υπερευαίσθητος ο οργανισμός, μπαίνουν στα μάτια σας οδηγώντας τον οργανισμό να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ισταμίνες, οι οποίες προκαλούν φλεγμονή.

Προσδιορίστε και αποφύγετε την επαφή με το αλλεργιογόνο. Εάν φοράτε φακούς επαφής και έρθετε σε επαφή με ένα γνωστό αλλεργιογόνο, αφαιρέστε τους φακούς σας. Μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να έχετε διαθέσιμο ένα υγρό για το ξέπλυμα των ματιών από το φαρμακείο ή τον οπτικό σας, ή ακόμη και λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, μιλήστε στον γενικό ιατρό ή στον οπτικό σας σχετικά με τη θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι συνταγογραφούμενη ή μη.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.