Τι είναι η μυωπία;

Η μυωπία είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα όρασης που μπορεί συνήθως να διορθωθεί με γυαλιά ή φακούς επαφής. Εάν είστε μύωπες, η όρασή σας είναι καθαρή όταν κοιτάτε πράγματα που βρίσκονται κοντά, αλλά τα αντικείμενα που είναι πιο μακριά είναι εκτός εστίασης ή θολά.

Τι προκαλεί τη μυωπία;

Η μυωπία εμφανίζεται συνήθως επειδή το μάτι σας είναι πολύ μακρύ από το μπροστινό έως το πίσω μέρος, ή ο κερατοειδής σας είναι πολύ ισχυρός για το μήκος του ματιού σας. Το φως εστιάζεται στο μπροστινό μέρος του αμφιβληστροειδούς, κάνοντας τα μακρινά αντικείμενα να φαίνονται θολά.

Μπορεί να εμφανίσετε μυωπία σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως ξεκινά κατά την παιδική ηλικία ή την πρώτη εφηβική ηλικία. Είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε μυωπία εάν ένας ή και οι δυο γονείς σας έχουν επίσης μυωπία.

Η πολύωρη ενασχόληση με εστίαση των ματιών σε κοντινά αντικείμενα, όπως ανάγνωση, γραφή και ψηφιακές συσκευές (τηλέφωνα και tablet) καθώς και υπολογιστές μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μυωπίας. Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους κατά την παιδική ηλικία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου εμφάνισης της μυωπίας. Τα τελευταία στοιχεία* υποδεικνύουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα φυσικού φωτός είναι ωφέλιμα.

* Walline J, Myopia control – a review. ECL 2016; 42 (1):3-8

Ποια είναι τα συμπτώματα της μυωπίας;

Η μυωπία προκαλεί την εμφάνιση των μακρινών αντικειμένων εκτός εστίασης ή με θολότητα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την όρασή σας όταν οδηγείτε, κάνετε αθλήματα ή προσπαθείτε να αναγνωρίσετε άτομα και αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους και κούραση.

Διάγνωση της μυωπίας

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε μυωπία, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησής μας για να βρείτε έναν εφαρμοστή στην περιοχή σας και να προγραμματίσετε μια οφθαλμική εξέταση. Η εξέταση θα δείξει εάν έχετε μυωπία και πόση, και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη συνταγή που χρειάζεστε για γυαλιά ή φακούς επαφής που θα τη διορθώσουν.

Φακοί επαφής ACUVUE® για μυωπία

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μυωπία μπορούν να διορθώσουν την όρασή τους με γυαλιά ή φακούς επαφής. Αυτοί οι φακοί επαφής είναι διαμορφωμένοι ώστε να εστιάζουν το φως σωστά στον αμφιβληστροειδή σας, βοηθώντας σας να βλέπετε καθαρά άτομα και αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση, χωρίς γυαλιά.

Για τους φακούς επαφής ACUVUE® για μυωπία, μιλήστε στον εφαρμοστή σας σχετικά με:

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.