Οδηγός για νέους χρήστες φακών επαφής

Το άνοιγμα της μεμονωμένης συσκευασίας που περιέχει τους φακούς επαφής σας μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αφού δεν γνωρίζετε ακόμα τον τρόπο. Αλλά, ευτυχώς, φτιάξαμε έναν χρήσιμο οδηγό από τον οποίο μπορείτε να μάθετε γρήγορα και εύκολα. Απλώς ακολουθήστε τα 4 βήματά μας πριν εφαρμόσετε τους φακούς επαφής σας.


1,2,3,4... απλό


Πώς να ανοίξετε τις μεμονωμένες συσκευασίες

picture1.png
picture 1

Πρώτα, κρατήστε τις ενώσεις της σειράς μεμονωμένων συσκευασιών με τον δείκτη και τον αντίχειρά σας. Μετά, λυγίστε τη μέχρι να ακούστε ένα «κλακ»!

picture2.png
picture 2

Στη συνέχεια, πλύνετε τα χέρια σας καλά με σαπούνι και νερό και στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι.

picture3.png
picture 3

Όταν είστε έτοιμοι, ανασηκώστε προσεκτικά την άκρη με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας και, στη συνέχεια, ξεκολλήστε το φύλλο αλουμινίου.

4.

Τέλος, αφαιρέστε τον φακό επαφής με το άκρο του δείκτη σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι γυρισμένος από τη σωστή πλευρά πριν τον εφαρμόσετε. Αν τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω, είναι ανάποδα. Αν μοιάζει σαν κύπελλο με ομαλά άκρα, είναι έτοιμος για χρήση.


Τι να κάνετε αφού αφαιρέσετε τους φακούς επαφής σας 

Αν φοράτε φακούς επαφής συχνής αντικατάστασης, είναι σημαντικό να προσέχετε τον καθαρισμό τους και να τους αποθηκεύετε με ασφάλεια. Απλώς συνεχίστε να εξασκείστε στα βήματα του βίντεό μας και σύντομα θα γίνουν μέρος της ρουτίνας σας.

Να θυμάστε ότι οι φακοί επαφής σας θα πρέπει πάντα να απορρίπτονται με προσοχή σε ένα καλάθι απορριμμάτων και όχι στην τουαλέτα ή στον νεροχύτη


Για επιπλέον βοήθεια με τους φακούς επαφής σας, θα βρείτε εύκολα ό,τι πρέπει να ξέρετε στους παρακάτω συνδέσμους: