Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα είναι ο όρος που έχει αποδοθεί σε μια ομάδα οφθαλμικών διαταραχών που μπορεί να επηρεάσουν την όρασή σας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου, αλλά είναι πιο κοινό στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και στα άτομα με ιστορικό της πάθησης.

Συμπτώματα

Συνήθως οι πάσχοντες δεν έχουν συμπτώματα στην αρχή, αλλά, εάν το γλαύκωμα δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επηρεάσει τα μάτια σας και να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της όρασης. Συνεπώς, είναι σημαντικό να υποβάλλεστε σε τακτικές οφθαλμικές εξετάσεις, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Αιτίες

Το γλαύκωμα εμφανίζεται όταν η πίεση στο εσωτερικό του ματιού σας είναι αρκετά υψηλή ώστε να βλάψει τις δομές στο πίσω μέρος του ματιού σας, οδηγώντας σε νευρική βλάβη. Συνήθως επηρεάζει και τα δύο μάτια, αλλά είναι πιθανό να επηρεάσει το ένα μάτι πιο γρήγορα απ' ό,τι το άλλο.

Η οφθαλμική βλάβη που προκαλείται από το γλαύκωμα δεν είναι αναστρέψιμη, αλλά η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία με φάρμακα και θεραπεία ή χειρουργική με laser μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την περαιτέρω απώλεια της όρασης.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.