Επιπεφυκίτιδα

Η επιπεφυκίτιδα είναι μια πολύ κοινή πάθηση, που μερικές φορές κάνει τα μάτια να φαίνονται ροζ.

Συμπτώματα

Η διαφανής μεμβράνη πάνω από το λευκό του ματιού σας (επιπεφυκότας) ερεθίζεται, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δακρύρροια και φαγούρα στο μάτι σας. Το μάτι σας μπορεί επίσης να πρηστεί, να κοκκινίσει και να παράγει υγρές ή κολλώδεις εκκρίσεις.

Αιτίες

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επιπεφυκίτιδας: η λοιμώδης επιπεφυκίτιδα, η οποία προκαλείται από βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, και η αλλεργική επιπεφυκίτιδα, η οποία προκαλείται από αλλεργική αντίδραση σε ένα ξένο σώμα, όπως σκόνη ή γύρη.

Η επιπεφυκίτιδα συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες έως 1-2 βδομάδες χωρίς θεραπεία, αλλά, σε μερικές περιπτώσεις χρειάζονται αντιβιοτικές οφθαλμικές σταγόνες ή αντιαλλεργικά (αντιισταμινικά) φάρμακα. Εάν πιστεύετε ότι έχετε επιπεφυκίτιδα, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.