Τι είναι η υπερμετρωπία;

Η υπερμετρωπία, ή υπερωπία, είναι ένα κοινό πρόβλημα όρασης που μπορεί κανονικά να διορθωθεί με φακούς επαφής ή γυαλιά. Εάν έχετε υπερμετρωπία, μπορείτε να δείτε καθαρά μακρινά αντικείμενα, αλλά δυσκολεύεστε να εστιάσετε σε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σας. Καθώς τα άτομα με υπερμετρωπία μεγαλώνουν, δυσκολεύονται να δουν ακόμα και σε μακρινή απόσταση. Σε περιπτώσεις υπερμετρωπίας υψηλού βαθμού, μπορεί να υπάρχει δυσκολία εστίασης σε αντικείμενα που βρίσκονται σε οποιαδήποτε απόσταση.

Τι προκαλεί την υπερμετρωπία;

Η υπερμετρωπία εμφανίζεται όταν το μήκος του ματιού είναι μικρό από το μπροστινό έως το πίσω μέρος ή η καμπύλη του κερατοειδούς δεν είναι αρκετά ισχυρή για το μάτι. Το φως εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή αντί να εστιαστεί μπροστά από αυτόν, με αποτέλεσμα θολή όραση.

Μερικά παιδιά γεννιούνται με υπερμετρωπία και η όρασή τους μπορεί να διορθωθεί καθώς τα μάτια αναπτύσσονται, ωστόσο θα πρέπει να εξετάζονται από επαγγελματία υγείας των ματιών ώστε να διασφαλιστεί ότι πρόκειται για αυτήν την περίπτωση και δεν προκαλούνται στο παιδί άλλα προβλήματα.

Οι ενήλικες μπορεί επίσης να εμφανίσουν υπερμετρωπία, ειδικά καθώς πλησιάζουν στη μέση ηλικία. Η υπερμετρωπία δεν θα πρέπει να συγχέεται με την πρεσβυωπία, η οποία καθιστά δύσκολη την εστίαση σε κοντινή απόσταση, γιατί ο φακός στο εσωτερικό του ματιού μας γίνεται λιγότερο εύκαμπτος με την ηλικία και δεν μπορεί να εστιάσει σε κοντινές αποστάσεις.

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας;

Η υπερμετρωπία σας δυσκολεύει να δείτε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σας και μπορεί να επηρεάσει της καθημερινές δραστηριότητες, όπως την ανάγνωση, τη γραφή και άλλες εργασίες ακριβείας που εκτελούνται σε κοντινή απόσταση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους και κούραση.

Διάγνωση της υπερμετρωπίας

Εάν πιστεύετε ότι έχετε υπερμετρωπία, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησής μας για να βρείτε έναν εφαρμοστή στην περιοχή σας και να προγραμματίσετε μια οφθαλμική εξέταση. Η εξέταση θα δείξει εάν έχετε υπερμετρωπία και πόση, και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη συνταγή που χρειάζεστε για γυαλιά ή φακούς επαφής που θα τη διορθώσουν.

Φακοί επαφής ACUVUE® για υπερμετρωπία

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υπερμετρωπία έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν την όρασή τους με γυαλιά ή φακούς επαφής. Αυτοί οι φακοί επαφής είναι διαμορφωμένοι ώστε να εστιάζουν το φως σωστά στον αμφιβληστροειδή σας, βοηθώντας σας να βλέπετε καθαρά, χωρίς γυαλιά, σε κοντινή και μακρινή απόσταση.

Για τους φακούς επαφής ACUVUE® για υπερμετρωπία, μιλήστε στον εφαρμοστή σας σχετικά με:

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς