Σύνδρομο ξηρου οφθαλμού: τι είναι και πώς επηρεάζει την όραση;

Το σύνδρομο ξηρού οφθαλμού είναι μια διαρκής πάθηση που εμφανίζεται όταν τα μάτια σας δεν παράγουν αρκετά δάκρυα ή τα δάκρυά σας εξατμίζονται πολύ γρήγορα.

Συμπτώματα

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί να προκαλέσει θόλωση της όρασής σας και να κάνει τα μάτια σας ξηρά, πρησμένα, κόκκινα ή να δακρύζουν. Μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση σαν τσίμπημα ή κάψιμο ή σαν κάτι να έχει μπει στα μάτια σας.

Αιτίες

Το σύνδρομο ξηρού οφθαλμού μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Μπορεί να είναι ανεπιθύμητη ενέργεια ορισμένων φαρμάκων ή σύμπτωμα χρόνιας νόσου. Είναι ιδιαίτερα σύνηθες στα ηλικιωμένα άτομα.

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με καλή υγιεινή των ματιών και λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες. Τα συμπτώματα μπορούν να ανακουφιστούν με προσαρμογή του περιβάλλοντός σας, όπως με τη χρήση υγραντήρα όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή. Εάν παίρνετε κάποιο φάρμακο, μιλήστε με τον γενικό ιατρό σας για να μάθετε εάν το σύνδρομο ξηροφθαλμίας θα μπορούσε να είναι ανεπιθύμητη ενέργεια και εάν υπάρχει εναλλακτικό φάρμακο. Εάν είναι σοβαρό, ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει μαζί σας άλλες πιθανές επιλογές διαχείρισης.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.