Η εφαρμογή και η αφαίρεση των φακών επαφής είναι πιο εύκολη απ' όσο νομίζετε. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο να συνηθίσετε, αλλά σύντομα θα το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Παρακολουθήστε παρακάτω, καθώς οι χρήστες φακών επαφής σας δείχνουν πως γίνεται.

 

Για επιπλέον βοήθεια ξεκινήστε ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό βήμα-βήμα. Αυτός ο οδηγός προορίζεται να συμπληρώσει ό,τι σας έχει δείξει ο εφαρμοστής σας και πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Πριν ξεκινήσετε

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι (κατά προτίμηση αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι χωρίς άρωμα) και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας με μια πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Είναι καλή ιδέα να βάζετε πάντα τους φακούς επαφής σας με την ίδια σειρά, π.χ. ξεκινώντας από το δεξί μάτι. Έτσι, δεν θα μπερδέψετε τους φακούς σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο φακός δεν είναι ανάποδα

Για να το κάνετε αυτό, απλά τοποθετήστε τον φακό στην άκρη του δαχτύλου σας και κρατήστε τον στο φως. Αν τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω, είναι ανάποδα. Αν μοιάζει σαν κύπελλο με ομαλά άκρα, είναι έτοιμος για χρήση. Οι περισσότεροι φακοί επαφής ACUVUE® έχουν επίσης μια ένδειξη 123, έτσι μπορείτε να καταλάβετε εύκολα αν είναι ανάποδα. Αν οι αριθμοί είναι με τη σωστή σειρά, είναι σωστή και η πλευρά του φακού.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ

Με το ελεύθερο χέρι σας, κρατήστε απαλά το πάνω βλέφαρο για να μην το ανοιγοκλείσετε. Με τον φακό στην άκρη του δαχτύλου σας, χρησιμοποιήστε τα άλλα δάχτυλα του χεριού που κάνει την εφαρμογή για να τραβήξετε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρό σας.

Εφαρμόστε τον φακό

Κρατήστε το χέρι σας σταθερό και κοιτάξτε προς τα πάνω καθώς εφαρμόζετε τον φακό στο μάτι σας. Στη συνέχεια απελευθερώστε αργά το βλέφαρό σας και κλείστε το μάτι σας στιγμιαία για να μπει ο φακός στη θέση του. Επαναλάβετε για το άλλο μάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ποτέ μην ξεπλένετε τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών με νερό της βρύσης . 

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή των φακών επαφής; Δείτε παρακάτω τις ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως θα πρέπει να είναι η αίσθηση των φακών σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΑ

Ξεκινήστε με το δεξί σας μάτι, για να μην μπερδέψετε τους φακούς επαφής σας. Κοιτάξτε προς τα πάνω και τραβήξτε προσεκτικά το κάτω βλέφαρό σας με το μεσαίο δάχτυλο.

ΦΕΡΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ

Μέχρι να αγγίξετε το κάτω άκρο του φακού. Στη συνέχεια, σύρετε τον φακό προς τα κάτω, προς το κάτω λευκό μέρος του ματιού σας.

ΠΙΕΣΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟΝ ΦΑΚΟ

Μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και αφαιρέστε τον. Επαναλάβετε για τον αριστερό φακό.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ

Πετάξτε τους φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης ή καθαρίστε και απολυμάνετε τους φακούς επαφής συχνής αντικατάστασης. Σημείωση: Ποτέ μην ξεπλένετε τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών επαφής με νερό της βρύσης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ποτέ μην ξεπλένετε τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών επαφής με νερό της βρύσης.. 

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

Ο χειρισμός των φακών επαφής θα γίνει σύντομα δεύτερη φύση σας, αλλά έχουμε προσθέσει μερικά χαρακτηριστικά για να γίνει ακόμα πιο εύκολος.

ΦΑΚΟΣ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑ

Οι φακοί ACUVUE® έχουν απαλό γαλάζιο χρώμα, ώστε να μπορείτε να τους εντοπίζετε εύκολα μέσα στη θήκη ή τη συσκευασία. Μην ανησυχείτε, το χρώμα δεν θα φαίνεται όταν φοράτε τους φακούς επαφής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ

Όταν τοποθετείτε τον φακό στο δάχτυλό σας, υπάρχουν τρόποι να καταλάβετε εάν είναι ανάποδα. Εάν το σχήμα του είναι σαν κύπελο με ίδια άκρα, είναι έτοιμος για χρήση. Εάν τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω, είναι ανάποδα.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Μάθετε περισσότερα για το Σωστό Καθαρισμό και Φροντίδα των Φακών Επαφής

Ξεκινήστε Σωστά την Εμπερία σας με τους Φακούς Επαφής με Συμβουλές για Νέους Χρήστες