ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Ποιότητα όρασης

Οι φακοί επαφής προσφέρουν ένα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε σύγκριση με τα γυαλιά, έτσι τα παιδιά μπορούν να εντοπίζουν πιο εύκολα πράγματα από τη γωνία του ματιού τους.

Ελευθερία

Οι φακοί δίνουν στα παιδιά την ελευθερία να τρέχουν και να παίρνουν μέρος σε αθλήματα και παιχνίδια, χωρίς να τους εμποδίζουν τα γυαλιά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρχει φόβος μήπως σπάσουν τα γυαλιά. (Σημειώστε ότι, σε μερικά αθλήματα, η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού για τα μάτια συνιστάται ή απαιτείται)

Εμφάνιση

Οι φακοί επαφής μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Σε μια κλινική μελέτη, το 80% των γονέων συμφώνησαν ότι οι φακοί επαφής βελτίωσαν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους*.

Οικονομία

Το κόστος των φακών επαφής εξαρτάται από τον τύπο φακού και τη συχνότητα χρήσης του. Μερικοί άνθρωποι φορούν φακούς κάθε μέρα και άλλοι μόνο σε ειδικές περιστάσεις ή για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τη χρήση φακών επαφής.

Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι εάν το παιδί σας είναι ώριμο και αρκετά συνειδητοποιημένο ώστε να φορά και να φροντίζει σωστά τους φακούς του, καθώς οι φακοί επαφής απαιτούν ιδιαίτερα καλή υγιεινή και φροντίδα. Εσείς μπορείτε να κρίνετε καλύτερα το επίπεδο ωριμότητας του παιδιού σας. Εάν πιστεύετε ότι επιδεικνύουν υπευθυνότητα στο σπίτι και στο σχολείο, μπορεί να είναι έτοιμα.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίθετα με τα γυαλιά, τα οποία έχουν ένα σχετικά υψηλό προκαταβολικό κόστος, με τους φακούς επαφής το κόστος διαμοιράζεται στον χρόνο, ανάλογα με τον αριθμό φακών που αγοράζετε κάθε φορά και τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιούνται. Η αντικατάσταση των φακών είναι πιο οικονομική από την αντικατάσταση των γυαλιών, ωστόσο, το παιδί σας θα συνεχίσει να χρειάζεται ένα εφεδρικό ζευγάρι γυαλιών.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

Βρείτε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας και άλλες πληροφορίες στις συχνές ερωτήσεις μας.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.

*Σε μια κλινική μελέτη όπου αξιολογήθηκαν χρήστες φακών επαφής και υποβλήθηκαν ερωτήσεις σε εφήβους και γονείς. Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et al. Ομάδα μελέτης CLIP. Μελέτη Contact Lenses in Pediatric (CLIP) (Φακοί επαφής στην παιδιατρική): Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens (Οφέλη της χρήσης φακών επαφής για παιδιά και εφήβους). Eye & Contact Lens 33(6): 317-321, 2007.