Προστατεύοντας τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV)

Φακοί επαφής που προστατεύουν τα μάτια σας από τον ήλιο

Προστατεύετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις (UV) ακτίνες, αλλά γνωρίζατε ότι και τα μάτια σας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο; Όλοι οι φακοί επαφής ACUVUE® εμποδίζουν περισσότερο από το 98% των UVB ακτίνων και το 85% των UVA ακτίνων του ηλίου.*

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Προστατεύετε τα μάτια σας ακόμη και όταν η μέρα είναι συννεφιασμένη ή σκοτεινή

Οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε προφυλάξεις για την προστασία των ματιών μας όταν έχει λιακάδα, αλλά οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν τα μάτια μας και όταν έχει συννεφιά. Συνεπώς, είναι σημαντικό να προστατεύετε διαρκώς τα μάτια σας από την έκθεση σε ακτίνες UV.

Προσέχετε την ώρα της ημέρας

Ο ήλιος είναι πιο δυνατός μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. Ωστόσο, τα μάτια σας διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο βλάβης από τον ήλιο κατά το μέσο του πρωινού και αργά το απόγευμα. Δοκιμάστε να προστατεύετε τα μάτια σας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προσέχετε το αντανακλώμενο φως

Το φως που αντανακλάται στην άμμο, το χιόνι ή το νερό εντείνει την έκθεση στον ήλιο. Προσπαθήστε ιδιαίτερα να προστατεύετε τα μάτια σας εάν βρίσκεστε σε παραλία, κάνετε σκι, είστε κοντά σε νερό ή σε μεγάλο υψόμετρο.

Φοράτε καπέλο

Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο θα προσφέρει επιπλέον προστασία για τα μάτια σας. Θα βοηθήσει επίσης στην προστασία του προσώπου και του θώρακά σας από τη βλάβη από τον ήλιο και θα προλάβει την ηλίαση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Εάν επιλέξετε τη χρήση γυαλιών για προστασία από τις ακτίνες UV, δοκιμάστε να επιλέξτε μεγάλα κρύσταλλα και σκελετό τύπου μάσκας για να προστατεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των ματιών σας.

Ωστόσο, ακόμη και τα γυαλιά καλής ποιότητας μπορεί να αφήσουν τις ακτίνες του ηλίου να περάσουν γύρω από τον σκελετό τους. Οι φακοί επαφής με φίλτρα UV εφαρμόζουν πάνω στον κερατοειδή και τα μάτια σας, παρέχοντάς τους επιπλέον προστασία από τη μετάδοση των επιβλαβών ακτίνων UV. Αυτοί, σε συνδυασμό με γυαλιά ηλίου και καπέλο με μεγάλο γείσο, παρέχουν πιο ολοκληρωμένη προστασία για τα μάτια σας.

Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε το αντανακλώμενο φως. Το φως που αντανακλάται στην άμμο, το χιόνι ή το νερό εντείνει την έκθεση στον ήλιο. Προσπαθήστε ιδιαίτερα να προστατεύετε τα μάτια σας εάν βρίσκεστε σε παραλία, κάνετε σκι, είστε κοντά σε νερό ή σε μεγάλο υψόμετρο.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Αφήστε έναν εφαρμοστή να σας βοηθήσει να βρείτε τους σωστούς φακούς επαφής ACUVUE® για εσάς

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.

* Όλοι οι φακοί επαφής ACUVUE® παρέχουν Κατηγορίας 1 ή Κατηγορίας 2 προστασία από την UV ακτινοβολία ενάντια στη μετάδοση των επιβλαβών UV ακτίνων στον κερατοειδή χιτώνα και μέσα στα μάτια.

Οι φακοί επαφής με UV προστασία ΔΕΝ αντικαθιστούν τα γυαλιά με UV προστασία όπως τα γυαλιά ηλίου γιατί δεν καλύπτουν πλήρως το μάτι και την περιοχή γύρω από αυτό. Θα πρέπει να συνεχίσετε να φοράτε γυαλιά με UV προστασία σύμφωνα με τις οδηγίες του εφαρμοστή σας.