Πρεσβυωπία

Αρχίζετε να έχετε πρόβλημα εστίασης σε κοντινή απόσταση καθώς μεγαλώνετε; Η πρεσβυωπία επηρεάζει την ικανότητα των ματιών μας να εστιάζουν εύκολα σε εργασίες που εκτελούνται σε κοντινή απόσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο φακός στο εσωτερικό του ματιού σταδιακά χάνει μέρος της ευκαμψίας του, φαινόμενο που ονομάζεται πρεσβυωπία.

Τι προκαλεί την πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία εμφανίζεται λόγω μιας αλλαγής στον φακό στο εσωτερικό του ματιού, καθώς, από τη φύση του, γίνεται πιο παχύς και άκαμπτος με την πάροδο του χρόνου. Για να αλλάξει την εστίαση από μακρινή σε κοντινή απόσταση και αντίστροφα, το σχήμα του φακού στο εσωτερικό του ματιού μας αλλάζει. Καθώς ο φακός αυξάνεται σε πάχος και χάνει την ευκαμψία του με τα χρόνια, η ικανότητά του να αλλάζει σχήμα μειώνεται. Συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 40, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα ή αργότερα για κάποιους.

Συμπτώματα της πρεσβυωπίας

Στο πρώιμο στάδιο της πρεσβυωπίας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι προσαρμογές εστίασης είναι πιο αργές ή να αισθανθείτε ότι απαιτούν περισσότερη προσπάθεια. Μερικοί το παρατηρούν αυτό περισσότερο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή όταν είναι κουρασμένοι. Τα συμπτώματα και ο χρόνος που θα παρατηρήσετε τα προβλήματα ποικίλλουν, ενώ μερικοί αρχίζουν να νιώθουν καταπόνηση των ματιών ή πονοκεφάλους σε συνδυασμό με τις δυσκολίες εστίασης. Εάν εμφανίσετε κάτι τέτοιο, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας για περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ

Μια οφθαλμική εξέταση με έναν επαγγελματία υγείας των ματιών θα επιβεβαιώσει εάν έχετε πρεσβυωπία. Αυτός θα πραγματοποιήσει μια σειρά αξιολογήσεων της όρασης και ελέγχων υγείας για να επιβεβαιώσει εάν η δυσκολία εστίασης οφείλεται στην έναρξη πρεσβυωπίας. Η πρεσβυωπία είναι μια πάθηση που εξελίσσεται, οπότε συνιστώνται πάντα τακτικές οφθαλμικές εξετάσεις για την διατήρηση της καλής όρασης και της υγείας των ματιών.

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Αφήστε έναν  επαγγελματία υγείας των ματιών  να σας βοηθήσει να βρείτε τους σωστούς  Φακούς Επαφής  ACUVUE® για εσάς

†Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.