ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Βελτιωμένες αθλητικές επιδόσεις

Το 65% των εφήβων είπαν ότι η χρήση φακών επαφής τους βοηθά να έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις. Οι φακοί επαφής σας δίνουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, έτσι μπορείτε να δείτε μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.

Εύκολη φροντίδα

Το 89% των εφήβων είπαν ότι τους φαίνεται εύκολη η διαδικασία καθαρισμού και φροντίδας των φακών επαφής. Μόλις συνηθίσετε τη διαδικασία  εφαρμογής , αφαίρεσης και καθαρισμού των φακών σας, είναι πιθανό να  γίνει δεύτερη φύση σας .

Αίσθημα αυτοπεποίθησης

Το 73% των εφήβων είπαν ότι οι αντιδράσεις στη νέα τους εμφάνιση χωρίς τα γυαλιά ήταν πολύ θετική. Οι φακοί επαφής μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο που βλέπετε και νιώθετε για τον εαυτό σας καθώς και τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

«Οι φακοί επαφής είναι δύσκολοι στο χειρισμό»

Οι χρήστες συνήθως διαπιστώνουν ότι μετά από λίγη εξάσκηση, η εφαρμογή των φακών επαφής είναι απλή.

«Θα τους νιώθω στα μάτια μου.»

Μπορεί να τους παρατηρείτε στην αρχή, αλλά σύντομα θα τους συνηθίσετε.

«Ανησυχώ ότι θα μου ερεθίσουν τα μάτια.»

Εάν οι φακοί σας είναι καθαροί και τους φροντίζετε σωστά, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα.

«Οι γονείς μου δεν θα με αφήσουν να πάρω φακούς επαφής.»

Προσπαθήστε να πείτε στους γονείς σας πώς πιστεύετε ότι θα σας ωφελήσουν οι φακοί επαφής και εξηγήστε πώς θα καθαρίζετε και θα φροντίζετε τους φακούς σας.

«Τα μάτια μου δεν είναι σαν των άλλων.»

Μιλήστε με τον  επαγγελματία υγείας των ματιών  σας. Αυτός θα είναι σε θέση να σας ενημερώσει εάν οι φακοί επαφής είναι κατάλληλοι για εσάς και θα σας βοηθήσει να βρείτε τους κατάλληλους φακούς.

«Ο καθαρισμός των φακών επαφής ακούγεται δύσκολος.»

Ο καθαρισμός των φακών σας είναι εύκολος, απλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Βλ. Πώς να φροντίζετε τους φακούς σας. Εναλλακτικά, ρωτήστε τον  εφαρμοστή  σας για τους  φακούς επαφής ημερήσιας χρήσης – ημερήσιας αντικατάστασης , που απλά τους πετάτε μετά τη χρήση.

«Οι φακοί επαφής μπορούν να είναι ταλαιπωρία.»

Η φροντίδα τους συνεπάγεται τη δημιουργία μιας ρουτίνας. Μάθετε περισσότερα.

«Οι φακοί επαφής είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.»

Όπως με τις περισσότερες νέες συνήθειες, χρειάζεται μόνο εξάσκηση και υπομονή.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς..

* Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et al. Ομάδα μελέτης CLIP. Μελέτη Contact Lenses in Pediatric (CLIP) (Φακοί επαφής στην παιδιατρική): Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens (Οφέλη της χρήσης φακών επαφής για παιδιά και εφήβους). Eye & Contact Lens 33(6): 317-321, 2007.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φακούς επαφής;

Αφήστε έναν  εφαρμοστή  να σας βοηθήσει να βρείτε τους σωστούς φακούς επαφής ACUVUE® για εσάς.