ΓΥΑΛΙΑ, ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ Ή ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕ LASER;

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ;

Εάν η όρασή σας χρειάζεται διόρθωση, η επιλογή του σωστού τύπου διόρθωσης της όρασης θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε καθαρή όραση και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας. Ο επαγγελματίας υγείας των ματιών σας μπορεί να συστήσει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά έχουν την ίδια αρχή με τους φακούς επαφής, διαθλούν  το φως και το ανακατευθύνουν για να εστιαστεί στον αμφιβληστροειδή σας και να βελτιώσουν την όρασή σας. Μπορούν να διορθώσουν τη μυωπία, την υπερμετρωπία, τον αστιγματισμό και την πρεσβυωπία.

Τα γυαλιά είναι μοντέρνα και δημοφιλή, με διάφορα στυλ, υλικά και εύρη τιμών για να επιλέξετε. Ο επαγγελματίας υγείας των ματιών σας θα εξετάσει τα μάτια σας για να βρει την κατάλληλη συνταγή διόρθωσης της όρασής σας με γυαλιά, ενώ μπορεί επίσης να συστήσει μια συγκεκριμένη επίστρωση για τους φακούς σας.

Τύποι φακών για γυαλιά

  • Μονοεστιακοί φακοί για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό ή πρεσβυωπία
  • Πολυεστιακοί φακοί (ονομάζονται επίσης μεταβλητής εστίασης) για πρεσβυωπία. Αυτοί οι φακοί σας επιτρέπουν να βλέπετε καθαρά σε κοντινή και μακρινή απόσταση.

Σκέφτεστε να αποκτήσετε γυαλιά;

Εάν σχεδιάζετε να αποκτήσετε γυαλιά, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγείας των ματιών για μια οφθαλμική εξέταση που θα προσδιορίσει την υγεία των ματιών σας και θα διασφαλίσει την κατάλληλη συνταγή και επιλογή διόρθωσης για τις ανάγκες της όρασής σας και τον τρόπο ζωής σας. Μερικές φορές, αυτή μπορεί να περιλαμβάνει εναλλαγή γυαλιών με φακούς επαφής, ανάλογα με το τι κάνετε.

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

Όπως με τα γυαλιά, οι φακοί επαφής διαθλούν το φως και το ανακατευθύνουν προς τον αμφιβληστροειδή σας για να διορθώσουν την όρασή σας. Οι φακοί επαφής τοποθετούνται απευθείας στην επιφάνεια του ματιού για να διορθώσουν την όρασή σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν τη μυωπία, την υπερμετρωπία, τον αστιγματισμό και την πρεσβυωπία.

Οι φακοί επαφής όχι μόνο σας βοηθούν να βλέπετε καθαρά, αλλά σας επιτρέπουν και να διατηρείτε μια φυσική εμφάνιση. Λιγότερο δυσκίνητοι , ενοχλητικοί και ορατοί σε σύγκριση με τα γυαλιά, οι φακοί επαφής είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή διόρθωσης της όρασης για άτομα που έχουν δραστήριο τρόπο ζωής. Θα πρέπει να έχετε και γυαλιά για τις περιπτώσεις που δεν φοράτε φακούς επαφής. Αυτά μπορούν να σας προσφέρουν και μια εναλλακτική επιλογή για την εμφάνισή σας.

Τι τύπο φακών επαφής θα πρέπει να επιλέξω;

Ο επαγγελματίας υγείας των ματιών σας θα σας συμβουλέψει ποιοι είναι οι καλύτεροι φακοί επαφής για τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας, αλλά υπάρχουν δύο βασικοί τύποι φακών επαφής.

Φακοί επαφής ημερήσιας αντικατάστασης

Οι φακοί επαφής ημερήσιας αντικατάστασης χρειάζονται λιγότερη συντήρηση. Απλά πετάξτε τους στο τέλος της μέρας και χρησιμοποιήστε ένα νέο ζευγάρι το επόμενο πρωί. Δεν χρειάζεται καθαρισμός.

Φακοί επαφής συχνής αντικατάστασης για ημερήσια χρήση

Οι φακοί που καθαρίζετε και φυλάσσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να χρησιμοποιηθούν ξανά ονομάζονται φακοί επαφής συχνής αντικατάστασης για ημερήσια χρήση. Μετά την αφαίρεση των φακών, τους καθαρίζετε και τους αφήνετε μέσα σε διάλυμα απολύμανσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, και είναι έτοιμοι να τους ξαναφορέσετε το επόμενο πρωί. Οι φακοί αντικαθίστανται στη συνέχεια από ένα νέο ζευγάρι, συνήθως κάθε δύο βδομάδες ή μηνιαία, ανάλογα με τη μάρκα και τη σύσταση του εφαρμοστή σας.

Ρωτήστε τον εφαρμοστή σας για τους φακούς επαφής συχνής αντικατάστασης για ημερήσια χρήση ACUVUE OASYS®.

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕ LASER

Η διαθλαστική χειρουργική επαναδιαμορφώνει τη διαφανή επιφάνεια στο μπροστινό μέρος του ματιού σας (κερατοειδής) για να διορθώσει τη μυωπία, την υπερμετρωπία ή τον αστιγματισμό. Για πολλά άτομα, η  διαθλαστική χειρουργική διορθώνει την όρασή τους, έτσι πιθανώς δεν θα χρειάζονται πλέον γυαλιά ή φακούς επαφής.

Σκέφτεστε να υποβληθείτε σε διαθλαστική χειρουργική;

Εάν σκέφτεστε να υποβληθείτε σε διαθλαστική χειρουργική, θα πρέπει να συζητήσετε όλους τους κινδύνους και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες με τον  επαγγελματία υγείας των ματιών σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι η καλύτερη επιλογή διόρθωσης της όρασης για εσάς. Εάν υποβληθείτε σε επέμβαση με laser, θα πρέπει να ενημερώνετε σχετικά τον οπτικό σας κάθε φορά που έχετε ραντεβού για έλεγχο ή οφθαλμική εξέταση.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Αρχίστε τη δωρεάν† δοκιμή των φακών επαφής ACUVUE® σήμερα.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής;

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν έξοδα οφθαλμολογικών εξετάσεων και εφαρμογής. Μόνο για κατοίκους Ελλάδας ηλικίας 18 και άνω. Μία δοκιμή ανά άτομο. Καταλληλότητα του χρήστη κατά την κρίση του εφαρμοστή. Μόνο για συμμετέχοντες οπτικούς.